Waarder heeft opnieuw een bibliotheek. In samenwerking met de PWAschool heeft Stichting Bibliotheek De Groene Venen een locatie waar, voor inwoners van alle leeftijden, het lenen van boeken kan plaatsvinden. Er is een wisselende collectie boeken voor jeugdigen maar ook voor volwassenen aanwezig. Ook de veel gevraagde z.g. groot-letter boeken zijn, na het opheffen van die voorziening in de voormalige zaal van Kerverland en de tijdelijke optie in de Huiskamer van Waarder, weer terug. De bibliotheek biedt ook de mogelijkheid om digitaal bestelde boeken hier op te halen. Op woensdag 7 juni 2017 werd de feestelijke opening, onder grote belangstelling van de schoolkinderen, maar ook van veel toegestroomde volwassenen, w.o. senioren-bewoners van de Maximalocatie en gemeenteraadslid Lizette Visscher, verricht door wethouder Dirk-Jan Knol. Na de introductie in de aula van de school, waarbij Gillian de Koning, directeur van de bibliotheek, de sleutel van de school uit handen van schooldirecteur Joke Pater ontving, werd met het doorprikken van een keten ballonnen de toegang tot de bibliotheekruimte vrijgemaakt en konden alle aanwezigen een kijkje in de nieuw ingerichte ruimte nemen.
De voorlopige openingstijden van de bibliotheek zijn op maandagen van 11.00 tot 14.00 uur en op woensdagen van 12.15 tot 14.00 uur.
( 58 foto's )

Terug > Menu

( Geef per e-mail de naam en nummer, rechtsonder in de hoek van de foto, door om de originele versie van deze foto per e-mail te ontvangen )