De Prins Willem-Alexanderschool in Waarder is op 31 mei benoemd tot 'Afvalvrije school 2017-2018'. De afgelopen tijd heeft groep 8 van de Prins Willem-Alexanderschool meegedaan aan een afvalbattle. Er is daarvoor gestreden tegen een aantal andere basisscholen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Door middel van allerlei originele en zelfbedachte acties konden punten worden verdiend. Groep 8 heeft hiervoor ontzettend z‘n best gedaan en is uiteindelijk op de 2e plaats geëindigd.
Dit hele initiatief/schoolproject gaat uit van Cyclus, onder leiding van Cyclus voorlichter Maarten Milieu. Hij is drie keer op school in de klas van groep 8 geweest om meer uit te leggen over afval scheiden, maar ook om de klas te blijven supporten én te checken hoe schoon het is in en rond de school.
Deze derde les van Maarten Milieu stond in het teken van de afsluiting van het project. Hij bracht, als waardering en als teken van onderscheiding een ingelijst certificaat en een bijzondere 'Walk of Fame' stoeptegel mee die door hem, samen met de leerlingen, voor de school in de straat is gelegd. Op de tegel staat in duidelijke kleuren 'AFVALVRIJE SCHOOL 2017-2018'. De Prins Willem-Alexander school heeft deze onderscheiding met recht verdiend omdat het een bewezen afvalvrije school is. Door die opvallende tegel kan iedereen die nu voor de school over straat loopt zien dat het team en de leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool hier hun uiterste best voor doen, met dank aan groep 8!
(30 foto's)

Terug > Menu