Uniek koren concert in Waarder - In een, met een zaalbreed podium even tot concertzaal omgevormde Gereformeerde Kerk,
hebben een kleine honderd muziekliefhebbers vrijdagavond 24 november kunnen genieten van het Oratorium Jozef uitgevoerd
door een groot, ruim honderd koppig, gemengd koor, samengesteld uit de koren Adoramus en Immanuel uit
respectievelijk Hazerswoude en Katwijk.
(28 foto's) - 28 nov 2017 toegevoegd.


19 november 2017 - Zesvoudige Doopdienst in de PKN Geref.Kerk van Waarder. De muzikale omlijsting werd verzorgd door organist Martijn v.d. Weerd en de pianisten Co Rijswijk en Jafeth en Sifra (zang) van “In Salvation”. Deze bijzondere dienst werd voorgegaan door Ds. Erick Versloot die hiervoor weer even terug was op z’n “oude honk”.
(108 foto's) - 25 nov 2017 toegevoegd.


17 september 2017 - De Startweekendzondagdienst van de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder.
Deze Startweekendzondagdienst stond volledig in het teken van een "Open Huis" waarin iedereen welkom is en begon om 09.30 uur met een kopje koffie in De Schouw.
(82 foto's) - 27 sept 2017 toegevoegd.


Startweekend BBQ van de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder op
zaterdagavond 16 september 2017.
(59 foto's) - 22 sept 2017 toegevoegd.

In het weekend van 25 t/m 27 augustus heeft de PKN Gereformeerde Gemeente van Waarder afscheid genomen van hun ds. Erick Versloot. Voor de kinderen begon dit aan het eind van de vrijdagmiddag met een feestelijke pannenkoekenmaaltijd.
Voor de andere gemeenteleden en de vele vrienden was er een geanimeerde en muzikale vrijdagavond en een heel bijzondere, ook weer muzikaal opgeluisterde, dienst op de zondagmiddag.
(Meerdere fotoserie's) - 4 sept 2017 gecompleteerd.

Zaterdag 3 juni organiseerde de diaconie een excursiereisje voor de 65+ senioren naar een nieuw stukje Nederland, namelijk de 2e Maasvlakte (Futureland). Dit is de meest recente uitbreiding van de Rotterdamse havens.
Omstreeks 9.30 uur vertrok de Verhoef Touringcar vanuit Waarder en eenmaal aangekomen bij het bezoekerscentrum op de 2e Maasvlakte stond daar een kopje koffie of thee klaar.
(77 foto's) - 4 juni 2017 toegevoegd

Dinsdagavond 30 mei stonden de deuren van de kerk wijd open voor de velen die als vrijwilliger op enigerlei wijze een bijdrage leveren aan de gemeente van de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder. Een verrassingsavond met als thema / titel 'Ode aan de Liefde', waarmee de kerkenraad al deze betrokkenen wil bedanken voor hun tijd en inzet.
(45 foto's) - 1 juni 2017 toegevoegd

Twee hoogtepunten tijdens de zondagmorgendienst in de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder: organist Martin Mans werd bij aanvang van de dienst door ds. Erick Versloot even in het zonnetje gezet en gefeliciteerd met zijn 40-jarig organistenjubileum. De tweede bijzonderheid bij deze dienst was de aanwezigheid van het grote, meer als vijftig leden tellende, koor Adonai uit Waddinxveen. Met de afwisselende begeleiding op de vleugel en Martin Mans achter het orgel werd dit een heel bijzondere dienst.
(38 foto's) - 25 mei 2017 toegevoegd

Op zaterdagavond 20 mei werd een concert gegeven voor het project "SHINE" met als doel om mensen die in moeilijke situaties zitten te bemoedigen, maar ook om mensen wakker te schudden en de ogen te openen voor de schrijnende mensenhandel die ook in Nederland nog voorkomt. Jane Lasonder, heeft in haar leven heel veel meegemaakt, maar kwam uiteindelijk in goede handen terecht.
(38 foto's) - 27 mei 2017 toegevoegd

Zondagmorgen 9 april vond in de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder een meervoudige dienst plaats. Het was natuurlijk Palmzondag en dat bleek later tijdens de dienst ook duidelijk toen de kinderen vanuit hun nevendienst trots in de kerk terugkwamen
met hun Palmpasenstokken. De toetsen van het orgel werden tijdens deze dienst bespeeld door organist Addo Dam, gitaarspel en zang door Eline Dijkshoorn en de voorganger in deze uitgebreide dienst was ds. Erick Versloot.
(99 foto's) - 20 april 2017 toegevoegd


Zondag 26 maart'17 was het een volle kerk tijdens een gezamenlijke dienst met de leerlingen en het schoolteam van Chr. Basisschool De Wegwijzer in Driebruggen, tesamen met hun ouders, grootouders en broertjes en zusjes.
De plek achter de toetsen van het orgel werd ingevuld door Martin Mans.
(51 foto's) - 26 maart 2017 toegevoegd


5 maart 2017 - Een volle kerk bij de geheel muzikaal uitgevoerde ochtenddienst door Gospelkoor JOY uit Zeewolde met "Joyful Easter", een themadienst aan het begin van de 40-dagen tijd.
7 maart 2017 toegevoegd.

5 februari 2017 werd, met als titel "Herrie in de Kerk", een bijzondere dienst geleid door Corjan Matzinger.
De relatie en verbintenis met muziek had daarin een centrale plaats en dit werd nog eens extra benadrukt door de muzikale ondersteuning van de eigen huismuzikanten van "Route 77".
13 februari 2017 toegevoegd.

De ochtend van de tweede Kerstdag stond in de Gereformeerde Kerk van Waarder helemaal in het teken van een familie- en kinderfeest. Door de kinderen werd een Kerstspel rondom de aankondiging en de geboorte in de stal met de kribbe opgevoerd. Het was ook deze keer weer een volledig levende Kerststal, compleet met ook de wijze mannen, herders en hun schaapjes.
26 december 2016 toegevoegd.


De dienst op 1e Kerstdag begon met samenzang en een gelegenheidskoor met Martin Mans beurtelings voor het koor en achter de toetsen van het orgel en ds. Erick achter de vleugel. Maar de eerste samenzang werd geheel spontaan gedirigeerd door waarschijnlijk de jongste dirigente ooit (zie de eerste 3 foto's).
26 december 2016 toegevoegd.


Met een muzikaal welkom door een ensemble van OBK bij de ingang van de kerk begon de Kerstnachtdienst 2016
en in een stemmig verlichte kerk werd de samenzang ondersteund door het vertrouwde Route 77 uit Waarder en Driebruggen.
26 december 2016 toegevoegd.

Het optreden van het projectkoor 'Anthem' o.l.v. Dirk Jan Warnaar was t.b.v. Stichting Local Care en de Mother & Child Heath Care Centers in Noord-Pakistan (Hulp die áánkomt!)
De muzikale ondersteuning was geheel in handen van Dirk Jan Warnaar beurtelings op zowel de vleugel als op het kerkorgel.
23 december 2016 toegevoegd.

Na de inmiddels wel traditioneel te noemen winterwandeling met zo'n dertig deelnemers en deelneemsters stond er bij terugkomst in De Schouw de ook wel even traditionele soepen te wachten. Met weer een keuze uit drie heerlijke varianten, zoals kippen-, bruinebonen- en erwtensoep, zou dit eigenlijk al een voldoende reden moeten zijn om om mee te wandelen.
25 december 2016 toegevoegd.

De morgendienst van de 3e advent, op 11 december, in de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder stond in een bijzonder licht door het optreden van het Orpheus mannenkoor uit de Oekraïne.
Het koor kwam met brandende kaarsen al zingend de praktisch volledig gevulde kerk binnen en dit tekende al meteen de bijzondere sfeer van deze al even bijzondere morgendienst.
15 december 2016 toegevoegd.

Het nieuwe kerkelijk jaar werd deze zondag mooi begonnen met 4 dopelingen:
Eva van den Broek, Jasmijn Timmerman, Jurre Markus, Wout Wichers.
Het schaapje met roze lint wat in de kerk staat is voor de op
22 november geboren Evi, dochter van Daniëlle en Chris van Lint-Schouten in Driebruggen.
28 november 2016 toegevoegd.

Zo'n vijftig muziekliefhebbende bezoekers hebben zaterdagavond 1 okt kunnen genieten van een heel afwisselend en gevariëerd klassiek en modern muziekprogramma in de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder.
De opbrengsten van dit concert en andere activiteiten, van de gedreven organiserende vrijwilligers, waren volledig bestemd voor hulp aan de Dominicaanse Republiek.
1 december 2016 toegevoegd.

Startweekend 2016 van de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder.
Fotoserie's van de diverse activiteiten op de vrijdag, zaterdag en de start-zondag.
De jeugdactiviteiten, het bezoek aan de replica van de grot van Lourdes in Zevenhoven, en meer...
27 september 2016 aangevuld en compleet gemaakt.

Vrijdagmorgen 27 mei 2016 vertrok een groep gemeenteleden van de Brugkerk in Nieuwerbrug en de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder met particuliere auto's naar de partnerkerkgemeente in Oranienbaum. Na het verzamelen in "De Schouw" naast de kerk in Waarder en de zegen door ds. Erick Versloot, die zelf ook meeging, werd de trip naar Duitsland begonnen.
5 juni 2016 toegevoegd

Met een overweldigend optreden heeft de Urker MANS formatie, zaterdagavond 23 april in de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder, onder meer een selectie van hun nieuwe DVD ‘Geloof, hoop en liefde’ en de CD ‘Liefde’ ten gehore gebracht.
Het vanaf 19.30 uur avondvullend programma was opgedeeld in een tiental zeer gevarieerde blokken, waarin onder de gedreven leiding van dirigent Martin Mans, beurtelings de volledige formatie en enkele solisten elkaar afwisselden.
24 april 2016 toegevoegd

Voorafgaand aan de scholendienst op zondag bezocht ds. Erick Versloot vrijdagmorgen 8 april alle groepen in de Wegwijzer - Driebruggen. De leerlingen kregen en gebruikten volop de gelegenheid om hun creatieve ideeen en impressies te tonen en hun vragen te stellen aan de dominee. Zondagmorgen werden alle kerkbezoekers bij de deur door een groep leerlingen van de school verwelkomt.
11 april 2016 toegevoegd

Een Paasdienst met veel aandacht voor de kinderen door ds. Erick Versloot,
muzikaal opgeluisterd met Martin Mans achter het orgel samen met de koper sectie van OBK in een nagenoeg volle
Gereformeerde Kerk van Waarder.
28 maart 2016 toegevoegd

Het traditioneel jaarlijkse WorldServants eetcafé in de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder heeft met deze "2016 editie" zichzelf weer weten te overtreffen en daarmee ook meteen hun bezoekersrecord ruimschoots gepasseerd. Veel daarvan zijn trouwe en terugkerende gasten/bezoekers, maar met bijna 220 personen is het record van voorgaande jaren overtuigend gebroken.
14 februari 2016 toegevoegd

Bij de ingang van de kerk werd iedereen opgewacht en welkom geheten door twee indrukwekkende koningen en binnen was er zang en muziek. Een grote groep kinderen had een kerstspel ingestudeerd en waren ook daarvoor verkleed als Maria en Jozef, herders met hun schaapjes, koningen en natuurlijk niet te vergeten een echt kind in de kribbe.
27 december 2015 toegevoegd

De 1e Kerstdagdienst werd muzikaal en vocaal, met solo's van Hanny en Eveline, opgeluisterd door het Gelegenheidskoor o.l.v. Martin Mans en met Erick Versloot achter de vleugel. De aanwezige kinderen werden naar voren gehaald en zaten, tijdens de vertelling over de boodschap, in een grote groep op de voorgrond.
26 december 2015 toegevoegd

De Kerstnachtdienst begon al bij de ingang van de kerk met een muzikaal welkom door een afvaadiging van ons aller OBK.
De dienst zelf begon om 21.45 uur met een samenzang en werd opgeluisterd met een meervoudig optreden van het Gospelkoor Chananja uit de Alblasserwaard en begeleiding op het orgel door gastorganisten Tjeerd en Addo.
25 december 2015 toegevoegd

Bij de traditioneel jaarlijkse winterwandeling vertrok zondagmiddag een groep van 25 sportieve wandelaars richting Driebruggen. Eenmaal daar aangekomen sloten nog enkele Driebruggenaren zich aan bij het wandelteam. Bij terugkomst was er keuze uit 3 soorten zelfgemaakte soep en na het nuttigen daarvan begon de volkskerstzangdienst met muzikale ondersteuning van OBK.
27 december 2015 toegevoegd

Op de zondagmorgen van 13 december 2015, de 3e advent, vond in de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder een bijzondere dienst plaats. Met Martin Mans achter het orgel en muzikale intermezzo's en zang van de band InSalvation was dit de dag waarop, met alle kinderen op de voorgrond bij het doopvont, de Heilige Doop werd voltrokken van Joshua Schakel, Eline van Schajik en Nova Gerritsen.
13 december 2015 toegevoegd

Zondagmorgen 29 november 2015 - Kerst Musical 'A Christmas Prayer'
Iedereen was van harte uitgenodigd voor de ochtenddienst in de PKN Gereformeerde Kerk te Waarder welke volledig werd verzorgd door Gospelkoor Joy uit Zeewolde.
29 november 2015 toegevoegd

In de herfstvakantie worden op maandag 19 en dinsdag 20 oktober in de Gereformeerde Kerk van Waarder de Vakantiebijbelclubdagen gehouden. Als alvast een voorproefje van deze leuke dagen, waarbij alle basisschoolkinderen van harte welkom zijn, kwam Mattijs Vlaardingerbroek zaterdagavond, samen met zijn pop Henkie, een voorstelling geven voor jong en oud(er).
18 oktober 2015 toegevoegd

Op zaterdag 10 oktober gaven Martin en Jos Mans een uniek concert in de Gereformeerde Kerk in Waarder. De presentatie werd gedaan door Mart Mans junior. Vocalgroup VOICE uit Rotterdam was erbij om het geheel muzikaal te omlijsten.
Het repertoire was van klassiek tot populair met o.m. toppers als "Hallelujah" van Cohen en "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij. Naast het muzikale verhaal, vertelden vader en zoon ook over elkaar, de band tussen vader en zoon, maar ook de muzikale band.
12 oktober 2015 toegevoegd

Het thema van het van 18 t/m 20 september gehouden startweekend van de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder luidde 'Goede Buur' en dat kwam tot uiting in de gezamenlijke activiteit met een groep geloofsgenoten uit zustergemeente Kamerik. Via een mooie fietsroute arriveerden de 'Kamerikkers' zaterdag in Waarder waar ze met een hartelijk welkom, koffie, thee en cake in de kerk werden ontvangen.
30 november 2015 toegevoegd

Aan het eind van de ochtenddienst van 26 april 2015, waarin ook de doop werd voltrokken van Maud en Thijs, werd in een volle kerk met veel toepasselijke woorden afscheid genomen van koster Atie van Drie. Sinds december 1995 is Atie het vertrouwde en bekende 'eerste gezicht', de gastvouw met een hartelijk welkom bij binnenkomst, geweest van de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder. Na afloop van deze bijzondere ochtenddienst was er voor iedereen, en dat waren er velen, gelegenheid om in 'De Schouw' Atie en Wout ook persoonlijk te bedanken en nog even te genieten van een kop koffie of thee met een speciaal 'Atie bedankt' gebakje.
30 april 2015 toegevoegd

Een vooral gezellige, door de commisie Vorming en Toerusting georganiseerde, wijnproefavond met vocale intermezzo's van de Herman Singers en waarin de raakvlakken tussen wijn en de geschiedschrijving in Bijbel door Erick Versloot uit de doeken werd gedaan. Een afwisselend scala van locale echt Waarderse wijnen en een palet van buitenlandse wijnen, wit en rood, passeerde de smaakpapillen van de in totaal 46 aanwezigen.
21 februari 2015 toegevoegd

Zondagmorgen 8 februari werd de ochtenddienst geheel verzorgd door het gospelkoor JOY uit Zeewolde. Het thema van deze dienst was "Worden als Jezus". Met zang, woord en muziek presenteerden zij op bijzonder indrukwekkende wijze de boodschap dat het niet uitmaakt hoe je zelf in elkaar zit, in welke omstandigheden je misschien verkeert of waar je ook vandaan komt, voor Hem zijn we, zonder onderscheid, allen gelijk en even geliefd.
10 februari 2015 toegevoegd

Zondagavond 1 februari 2015 was er weer een GAIN-dienst! Deze keer muzikaal opgeluisterd met de band Commitment uit Gouda. Een dienst waarin werd stil gestaan bij het verhaal over de schepping - in haar schoonheid en gebrokenheid. Wie heeft het gemaakt en hoe ga je om met de scheppingsverhalen en de evolutietheorie?
1 februari 2015 toegevoegd

Vrijdag 26 december 2014. - Terwijl er binnen al volop door de band werd gezongen was de ontvangst bij de ingang van de kerk geheel in stijl met het Kerstspel. In De Schouw werden in de tussentijd de kinderen die een rol hadden in Kerstspel op passende wijze gekleed en verkleed. Jozef, Maria, de herbergier, wijzen, koningen en een hele kudde schaapjes en een ezel liepen rond in De Schouw.
26 december 2014 toegevoegd

Woensdagavond 24 dec 2014 werd iedereen bij de ingang van de kerk hartelijke verwelkomt door de muziek van OBK.
De Kerstnachtdienst was m.m.v. ZWEO, Dirk Hagoort achter het orgel, zangsolisten Elize Verlaan en Rianne Schouten
met ds Erick Versloot als voorganger en achter de vleugel.
25 december 2014 toegevoegd

De zondag voorafgaand aan Kerstmis staat bij de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder traditioneel in het teken van een heerlijke winterwandeling, gevolgd door een gevarieerde soepenmaaltijd en een gezamenlijke volkskerstzangdienst.
De titel was deze maal 'Joy to the World'. Het muzikale deel en de ondersteuning bij de gezamenlijke zang werd verzorgd door het orkest van OBK, onder leiding van Mark van Mil.
26 december 2014 toegevoegd

De Vocalgroup Voice o.l.v. Martin Mans gaf dinsdagavond 16 december het advent/kerstconcert "Zingt Carols" in de PKN Geref.Kerk in Waarder. Mark Brandwijk bespeelde de vleugel en Erick Versloot het hem vertrouwde orgel.
21 december 2014 toegevoegd

Zondag 26 oktober 2014 18.30 uur - Songs Of Praise in de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder m.m.v. het koor Entheos uit Woerden gedirigeerd door John van Gulik en vleugel begeleiding van Ronald Vulperhorst. Het orgel werd bespeeld door Erick Versloot.
27 oktober 2014 toegevoegd

Als start van de Vakantie Bijbelclub 2014 voor de kinderen, stond de 2e dienst zondag 19 oktober in het teken van de jeugd. Een inspirerende, maar ook vrolijke, dienst met muzikale medewerking van de band Wilco & Friends en zang door Eline Dijkshoorn in de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder.
22 oktober 2014 toegevoegd

De ochtenddienst in de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder stond zondag 23 maart in het licht van de jaarlijkse school- en kerkdienst met de kinderen en leerkrachten van Christelijke Basisschool "De Wegwijzer" uit Driebruggen.
25 maart 2014 toegevoegd.

De op één na laatste Sing-In annex Gain-In, de muzikale avonddienst van zondagavond 2 maart in de PKN Geref.Kerk van Waarder, was zoals gebruikelijk weer een inspirerend en stimulerend samenzijn. Een buitengewone gospelband uit Mijdrecht o.l.v. Dayenne Rolden en de piano- en orgelbegeleiding van Ds. Erick Versloot zorgden voor een prachtige begeleiding van de samenzang rondom de dienst.
3 april 2014 toegevoegd.

Zondagavond 26 januari speelde het als musical vertolkte verhaal "Backpacker" de hoofdrol in de bijzondere avonddienst van de Geref.Kerk, waarvan de inleiding en ook de afsluiting werd gedaan door ds. Erick Versloot. Backpacker is gebaseerd op de historische legende van de heilige Christoffel en als musical geschreven door leden van de Protestantse Gemeente Mijdrecht.
1 maart 2014 toegevoegd.

Een bustocht vanuit Waarder via de Westerscheldetunnel naar Waterlandkerkje. Vervolgens via het historische plaatsje Groede naar de Barbarakerk in Breskens voor een bezoek aan de kunstenaar/pastoor Omer Gielliet.
Oktober 2012 toegevoegd.

In het weekend 9, 10 en 11 maart van 2012 bestond de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder 125 jaar. Dit is gevierd met de uitgifte van een gedenkboek, de opvoering van de musical "Abraham" en een bijzondere dienst waarin doop- en gedachtenispanelen in de kerk werden onthuld en ook leden van de zustergemeente in Oranienbaum aanwezig waren.
Maart 2012 toegevoegd.

25 & 26 april 2009 - Opvoering van de musical 'SIMSON'.
Uitgevoerd door het GelegenheidsTheater Waarder-Driebruggen 'GT WaarDrie'
in de PKN Gereformeerde Kerk te Waarder.
April 2009 toegevoegd.


 Terug > vorig menu