Het was weer een gezellige en drukke Rommelmarkt in Waarder.
De zeer vele bezoekers van de jaarlijks traditionele grote rommelmarkt in het centrum van Waarder vielen zaterdag 11 mei met hun neus in de boter. Er was weer een overweldigend en zeer uitgebreid aanbod aan goederen te vinden. Op de voorafgaande zaterdag is er eerst door een groep vrijwilligers een grote inzamelronde gehouden waarna in de daarop volgende dagen van die week alles werd gesorteerd. Vrijdag stonden de marktkraampjes al opgesteld op het kerkplein rondom de Ned. Hervormde Kerk en zaterdagmorgen, in de zéér kleine uurtjes, is er begonnen met het opstellen en uitstallen van alle spullen.
Het gaat te ver om zelfs maar een poging te doen om alles te beschrijven maar het komt het dichtst in de buurt om te zeggen dat “nee” praktisch niet te koop was. Het verkeer en parkeren was uitstekend aangegeven en geregeld met goed herkenbare regelaars en een ruime parkeergelegenheid op een nabij gelegen weiland. Ruim voor de opening stond er al een grote groep kooplustigen en belangstellenden voor de toegang. Na inleidende woorden van ds. Breure werd op (kerk)klokslag 10.00 uur de toegang geopend en stroomden kopers en publiek het tot marktterrein omgebouwde kerkplein op. Er was echt weer van alles en in grote hoeveelheid, boeken, speelgoed, antieke spulletjes, kleding, schoeisel, potten, pannen, glas, electra, electronica, computers, meubilair, fietsen, bloemen, planten, struiken, en nog veel meer. Ook waren er weer enkele moedige paalzitters die vanaf de vrijdagavond hun plekje innemen. Die volhouders bleven daar op hun plekje boven de sloot naast de kerk totdat ze zaterdagmiddag om 15.00 uur er weer vanaf mochten. Er wordt vanzelfsprekend in die tijd wel goed voor hen gezorgd met lekkere hapjes, snacks en drankjes. Behalve alle kraampjes met koopwaar was er natuurlijk ook nog van alles te eten. Om te beginnen werd de inmiddels bekende (boeren)ijskraam lange tijd bemand door ds. Breure en familieleden en waren er terplekke ook vers gebakken oliebollen, pinda’s noten, pannenkoeken, broodjes hamburger, broodjes warme worst, verse friet, appeltaart, puddingbroodjes en slaatjes om de honger te stillen. Nieuw was deze keer de gelegenheid voor de krachtpatsers om op de “Kop van Jut” hun spierkracht te tonen.
Ook nieuw, maar nu voor de kinderen, was een heerlijke suikerspin.
Verder was er voor het jeugdige vermaak pony rijden, een grabbelton, een groot springkussen, ze konden hun gezicht weer prachtig laten beschilderen en binnen in het gebouw “De Oude School” konden ze zelf hun keuze aan snoep scheppen. Daarbinnen was ook een rustig plekje waar even kon worden gezeten om van een kopje koffie of thee, al dan niet met een gevulde koek, appelgebak of een puddingbroodje, te genieten. Verder bestond de mogelijkheid om de Kerk binnen te bezichtigen en was er ook een gelegenheid om gezamelijk te zingen. De rommelmarkt duurde tot 15.30 uur. Een voorlopige eerste telling van de opbrengst van deze bijzondere dag laat het mooie bedrag van bijna 31000 euro zien en dit gaat ten goede komen aan de drie aangekondigde goede doelen, t.w. GZB/TFC Roest, Open Doors en Gevangenenzorg Nederland.
(190 foto's - ongeveer 17min)
Terug naar Menu