Het welbekende OBK voorjaarsconcert, op zaterdagavond 10 maart in de PKN Gereformeerde Kerk te Waarder, bevatte deze keer een aantal bijzondere muzikale extra's en werd weer geheel aan elkaar gepraat door Ton van Elst. Het muzikale festijn begon strak om precies 20.00 uur met een aantal fraaie stukken door het OBK opleidingsorkest, gevolgd door optredens en soli van de slagwerkgroep. Dit alles onder de leiding van Liesbeth van Leeuwen. Daarna volgde uitvoeringen van een aantal verrassende en zeer gevarieerde muziekstukken door Harmonie orkest
"De Pionier" uit Gouda gedirigeerd door Marko van Esch, het gewaardeerde gastorkest van dit OBK voorjaarsconcert. De muzikale variaties gingen van licht klassiek tot en met swing van Benny Goodman. Na dit optreden van "De Pionier" was het tijd voor de pauze, maar niet nadat eerst maar liefst zeven OBK jubilarissen uitvoerig door de voorzitter in het zonnetje waren gezet. Waarbij jubilea die zelfs veertig jaar betroffen. Na dit toch feestelijk en ook wel plechtige moment was het dan echt tijd voor de pauze van ongeveer twintig minuten, waarin ook de OBK-loterij werd gehouden met de bekende opgerolde loterijbriefjes. Na de pauze was de beurt aan het grote fanfare orkest van OBK zelf en zoals altijd ook nu weer onder leiding van vaste dirigent Mark van Mil. Ook het OBK fanfareorkest bracht op fraaie wijze een aantal boeiende stukken ten gehore die, afgaande op het ontvangen applaus, bijzonder werden gewaardeerd. Mede door de muzikale inhoud liep deze geslaagde avond een beetje uit op de berekende planning, maar dat zal voor de ruim tachtig aanwezige muziekliefhebbers zeker geen punt zijn geweest.    (89 foto's)

Terug > Menu

( Geef per e-mail de naam en nummer van de foto, rechtsonder in de hoek, door om een grotere versie van de foto per e-mail te ontvangen )