De vakantiespelen-huttenbouw in Driebruggen begonnen donderdagavond 17 augustus in de bovenzaal van Custwijc met gezellig knutselen en plakken. Er waren voorbeelden voor het maken van een boemerang, maar ook voor een molentje en schaapjes en dat had alles te maken met het thema van de vakantiespelen, namelijk "De Boerderij". Vrijdagmorgen werd voor de feitelijke huttenbouw, op het bekende veldje langs De Groendijck, het startsein traditiegetrouw gegeven door burgemeester Christiaan van der Kamp. Voor de fanatieke bouwers lagen er weer grote stapels planken, platen hout en pallets klaar en het duurde niet zo heel erg lang voordat zich de eerste contouren van de bouwwerken begonnen af te tekenen.
De meeste kinderen kregen zo hier en daar wel een helpende hand toegestoken van de meegekomen vaders en moeders bij wie het huttenbouwen kennelijk nog in het bloed zat. Ook de burgemeester toonde op verschillende bouwlocaties zijn niet geringe handvaardigheden. Zaterdagmorgen werd begonnen met verschillende spelletjes en tussen de middag was er patat. Omstreeks 13.00 uur ging de rommelmarkt van start en de diversiteit en hoeveelheid aan artikelen blijft verbazen.
Knuffels, boeken, computerspelletjes, muziek dvd's, lekkere dingen en nog veel en veel meer. Na de rommelmarkt werd om 16.30 uur begonnen met de sloop van de hutten en verscheen er een alsmaar groeiende stapel hout in het midden van het terrein. Met behulp en onder het toeziend oog van de vrijwillige brandweer werd daar onder grote belangstelling, terwijl de omringende bomen tot op flinke afstand goed nat werden gehouden, de fik in gestoken.

(176 foto's   ---   ±14 min)  
Terug > Menu

- Geef per e-mail naam en nummer, rechtsonder in de hoek van de foto, door om het originele fotobestand per e-mail te ontvangen -